Zondag 14 april 2024, Micro Magic varen

Zaterdagmiddag kwam er van Maarten 2 [niet te verwarren met Maarten 1] een bericht in de groeps app van Vmbc het Anker of er leden zijn die zondag willen ( MicroMagic) zeilen. Heel veel reacties kwamen er niet op. Terwijl de weersvooruitzichten toch wel goed waren om te zeilen. Marc en Jaap melden zich om ook te gaan zeilen. Lennard melde zich ook dat hij misschien wel kwam. Afgesproken zondag morgen 10.30 uur bij de kanovijver.

Stipt om 10.30 kwamen Marc en ik aanrijden en ja hoor Maarten was al lekker aan het zeilen. Wij ook snel de boten uit de auto gehaald en te water gelaten. Want ja een Micro Magic is al opgetuigd en al. Dus alleen maar de schakelaars om en dan bij de mast vastpakken en te water laten. Er stond regelmatig een lekker windje waardoor de Magics zo schuin gingen dat het water af en toe lekker over het gangboord stroomde.
Ook nu waren er genoeg voorbijgangers die even kwamen kijken op de steiger. Ook kwam er nog een clublid met zijn vrouw een kijkje nemen tijdens een rondje fietsen. Al met al ondanks dat we maar met zijn drieen waren was het toch weer gezellig. Zo vloog de tijd dan ook weer voorbij en gingen we rond 12.30 richting huis.

Jaap van Hezel

Voor de foto’s, gemaakt door Jaap, van hedenmiddag: klik hier. Tevens heeft Jaap nog een filmpje gemaakt. Met een lekker briesje is het prima varen met de Micro Magic in de vaarvijver.