Zaterdag 09 december 2023, Modelspoorbeurs en NVM Modelbouw dag EXPO Houten

Vandaag zaterdag 9 december was er weer de jaarlijkse modelspoorbeurs gecombineerd met de NVM modelbouwdag. Voor mij was dit een thuis haven. Maar voordat we konden varen op deze dag moest er natuurlijk wel eerst een water bassin geplaatst worden. Daardoor werd er vrijdag ervoor al door diverse leden het bassin opgebouwd. Gert en Nils waren rond 12.30 bij het clubgebouw om daar de nodige spullen op te halen. Degene die zich aangemeld hadden om te helpen met opbouwen werden rond 13.00 uur verwacht bij de Expo in houten. Iedereen die aanwezig waren hielpen met het lossen van de spullen zodat er met het opbouwen van het bassin begonnen kon worden. Toen het bassin stond nam Gert Fokkinga er gelijk gebruik van om de steigers te plaatsen. Want ja zo makkelijk kun je normaal de steigers niet te water laten. Met de steigers eenmaal op zijn plek moest het bassin met water gevuld worden. Het opbouwen van het bassin ging sneller dan het vullen ervan. Met de vulslang die ze ter beschikking hadden werd het bassin per uur met zo een 4 cm. Gevuld. Maar om een beetje te kunnen varen moest er toch wel zo een 20 cm. water in staan. Dus met de kraan rond 15.00 uur aan gezet te hebben hadden ze daar verder geen omkijken meer naar. Rond 17.45 vond Gert het goed en ging richting huis want ja er was die avond ook nog club avond.

Op de clubavond was het gezellig druk. De avond werd wel eerder afgesloten dan normaal omdat er veel leden de volgende dag weer vroeg uit de veren moesten om op tijd op de beurs te zijn.

We werden rond 8.45 / 9.00 bij de hal verwacht. Diverse leden waren er al eerder om zo een mooi plekje te zoeken om de boten tentoon te stellen. De tafels stonden dicht bij het bassin, dus ver lopen met je boot hoefde niet. We hadden veel ruimte om de boten te plaatsen dus we hoefden niet te vechten voor een plekje. Langzaam kwamen de leden met hun boten binnen lopen. Er was nog ruimte over op de tafels dat kwam waarschijnlijk om dat er toch 1 lid helaas niet bij kon zijn. Al met al waren we met zo een 20 tal leden aanwezig op de stand. Genoeg gezelligheid dus. Nils heeft ook nog gezorgd dat er voor iedereen koffie met een koekje en frisdrank was.

Om 10.00 uur gingen de deuren open voor bezoekers. Voor die tijd stonden er al drommen mensen voor de deur te wachten. Het was dan ook de hele dag lekker druk bij onze stand met kijkers en zeker ook geïnteresseerden. Er waren ook bezoekers die zeker op een van onze clubavonden kennis komt maken. De hele dag door werd er lekker gevaren met een diversiteit aan boten. Van alles voer er in het bassin van opduwer tot roeiboot en van sleper tot legerboot. Ook kwamen er nog gast vaarders van andere clubs om even lekker met hun bootje te varen. Tussen het varen door gingen we ook even over de beurs lopen om te kijken wat er allemaal te beleven was. Veel problemen of storingen waren er niet waardoor er dus ook niet veel gesleuteld hoefde te worden. Door de gezellige drukte vloog de dag dan ook zo voorbij. Om 16.00 uur was de beurs voor bezoekers afgelopen.

Daarna moest er nog opgeruimd worden. Eerst werden de boten uit het water gehaald en opgeruimd. Het water werd met een pomp uit het bassin gespoten om het daarna droog te maken en het op te ruimen. Gert was met een dweil het zeil aan het droog maken. Rond 17.30 was alles opgeruimd en ingepakt en konden ze op weg naar het clubhuis om alles weer netjes op te ruimen.

Al met al kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde en gezellige beurs dag.
Namens het bestuur wil ik alle leden bedanken voor hun aanwezigheid en inzet voor deze dag.

Jaap van Hezel

Van deze dag zijn er ook nog volop foto’s gemaakt. En wel door Jaap van Hezel en Gerrit Heringa. Klik op de naam om naar de foto’s te gaan.