Vrijdag 13 oktober 2023, Donkervaren

Vrijdag de 13e stond op de agenda om gezellig te gaan donker varen. Gezien het weer hielden we angstvallig de buienradars in de gaten. Het zag er op zich redelijk uit want het zou rond 19.00 uur aardig droog zijn. Dus werd er toch overwogen om naar de waterkant te komen.

Onderweg naar de vijver beloofde het niet veel goeds want het kwam met bakken uit de lucht. We hadden afgesproken als het regent dan rijden we door naar het clubhuis. Maar het werd redelijk droog dus toch maar een tussen stop bij de vijver.

Nog even gewacht tot het droog werd en toen hebben Marc en ik toch maar de boten uit de auto gehaald. Inmiddels kwamen Maarten en Hans ook aangereden. Er waren zelfs al enkel toeschouwers die ik uitgenodigd had om te komen kijken. Maar Hans had het al gauw gezien hij had namelijk ook geen boot bij hem en ging naar het club huis. Tijdens het laden van zijn accu schijnt er iets mis gegaan te zijn waardoor zijn accu lader een deel van zijn huis heeft gezien.

Eenmaal de boten op de steiger begon het toch weer aardig door te plenzen. We stonden nog te wachten op de koffie, maar helaas dat viel in het water. Toen hebben we maar besloten om naar het clubhuis te gaan. De boten weer ingeladen en wij een nat pak. Op naar het clubhuis waar het lekker droog en warm was en waar de koffie lekker stond te pruttelen.

We kwamen vanavond uiteindelijk toch voor het donker varen dus had Ton en Maarten het idee om de boten naar boven te halen om ze dan op tafel te zetten met de verlichting van de boten aan en van het clubhuis uit. Dit zag er ook zeker indrukwekkend en leuk uit. Zo zie je maar weer met een beetje improviseren en behelpen hadden we toch noch de scheepjes op het droge.

Er is inmiddels wel een ingelaste datum voor een droge avond donker varen. Deze zal zijn op vrijdag 27 Oktober. Hopen dat het dan iets minder nat is.

Jaap van Hezel

Voor de foto’s van Jaap, klik hier.