Zondag 30 april 2023, Vrij varen

Vrijdagavond was ik (ondergetekende) op de clubavond voor een gezellig samen zijn. Onder het genot van een bak koffie en later op de avond een 0.0 tje met de heerlijke vlammetjes zaten de 3 musketiers weer in de lounge hoek van het clubhuis. Maarten die 1 van de drie is vroeg aan de rest of er nog interesse was om zondag lekker te gaan zeilen. En ja hoor Maarten zou Maarten niet zijn om er weer een appje aan te wagen. Met de vraag of er zondag leden zijn die misschien willen zeilen / varen. Ook deze keer werd er weer gehoor aan gegeven aan de oproep.
Zo ook ik besloot om naar de vijver te komen. Weliswaar zonder zeilboot want die heb ik nog niet klaar. Maar met diverse boten in de vloot nam ik mijn Smit Rotterdam en mijn Richardson mee. Onderweg naar de vijver, er bijna zijnde had ik het idee dat ik toch wat vergeten was mee te nemen. En ja hoor bij het uitladen van de auto kwam ik er achter dat ik de brug van de Smit Rotterdam thuis had laten liggen. Dan maar varen zonder brug.


Ik was wat aan de vroege kant en kon dus even rustig genieten van de natuur. Even later kwam Hans Materman aangereden (weg rust). Na samen wat gekletst te hebben kwamen er nog meer leden bij. Het werd al met al gezellig druk op de stijger. Met een bak koffie en een koekje en natuurlijk wat serieus gepraat werden de zeilboten voor zover nodig opgetuigd en lagen de eerste boten dan ook weer lekker te dobberen in de vijver.
Voor de zeilers onder ons was de wind een beetje aan de matige kant, maar dat mocht de pret niet drukken om lekker de boten op koers te houden. Met toch af en toe een best windje ging bij sommige dan ook wel wat water over het gangboord. Helaas had de zeilboot van Henk wat storingen maar des ondanks heeft hij toch met zijn 3 master even heerlijk kunnen varen.
Maarten had zijn NED 678 bij hem, maar deze liep bijna vast aan de grond. Toen maar besloten om met de micro magic zijn koers te vervolgen.

Hans had zijn Rainbow bij zich. Ook had hij een spits bij hem, die later op de ochtend ook te water werd gelaten.Maar dat ging niet helemaal naar wens. De boot deed dingen die Hans niet wilde. Er heerste wat herrie in het ruim. Heeft als voordeel dat hij geen geluidsmodule nodig heeft. De boot wilde alleen maar vooruit en niet achteruit. Maar ach hij gaat toch maar het water in. En ja hij voer best redelijk, maar even daarna wilde de boot weer niet wat Hans wilde. Maak ook Hans had de grootste schik aan de waterkant. Ineke kwam ook nog even langs om te kijken of alles wel naar wens ging en of dat wij ons wel gedroegen.
Met een beetje raar gepraat en veel gelag werd het al gauw een uurtje of half 2. Tijd om langzamerhand de spullen binnen te halen en op te gaan ruimen. Hans had inmiddels nog geboden op een boot en ging dus eerder weg om deze op te gaan halen. Ineke ging nog even bij de Beatrixsluis kijken.
Rond 2 uur gingen dan ook de laatste leden huiswaarts. Ik wil iedereen die aanwezig was weer bedanken voor hun aanwezigheid en ook Maarten voor de oproep.

Tijdens het varen door heb ik ook nog een aantal foto’s [klik] gemaakt.

Graag tot een volgende keer.
Jaap van Hezel