Zondag 14 mei 2023, Parcoursvaren

Na afgelopen vrijdag op de clubavond en in de app weer een inventarisatie gemaakt te hebben naar de belangstelling voor het parcoursvaren waren er weer leden genoeg om ook op deze heerlijke zonnige (moeder)dag het parcours in het water te leggen. Rond half negen kwamen de heren weer aangereden met de karren en caravan achter de auto,s. Na iedere kar en de caravan een plek gegeven te hebben kon het opbouwen weer beginnen. Door afwezigheid van Henk was het voor Gert Fokkinga de taak om de leiding op zich te nemen over het opbouw team. De haspels werden uitgerold, de boeien bevestigd en zo kon het parcours door de Hezeltjes in het bootje naar de overkant worden getrokken. Na hier en daar wat te corrigeren lag dan het parcours er weer netjes bij. Het dok wat bij de vorige wedstrijd niet wilde meewerken kon na wat smeermiddel van Ton en wat gedraai door Jaap dan toch weer aan de steiger worden geplaatst. Inmiddels werden ook de kramen geplaatst en zo stond en lag alles er weer netjes bij. Ton nam de caravan voor zijn rekening. Hij zette alle bakjes met formulieren weer netjes klaar, maar ja je kan natuurlijk geen formulier invullen zonder pen. Na wat rond vragen of er iemand een pen bij zich had was daar in ene een bak vol met pennen. Tijdens het opbouwen moest Ton door de afwezigheid van Nils ook even voor de koffie zorgen. Rond 10 uur was alles geregeld en werd de wedstrijd geopend door de voorzitter. De voorzitter had een zware week gehad want hij had een heel bos grijs haar op zijn hoofd.

Met de vraag van Ton om lekker door te varen werd hier gehoor aan gegeven, want het verliep allemaal zonder problemen. Het ging niet bij iedereen zoals ze gehoopt hadden, want er werden hier en daar wel wat min puntjes op de scorelijsten genoteerd. Zoals gewoonlijk kwam Ineke ook nog even langs voor de gezelligheid, maar deze werd gelijk gebombardeerd tot honden oppas. Dit vond ze leuk en ging er dan ook een stuk mee wandelen. Door het mooie weer waren er ook deze keer weer genoeg mensen die even een ommetje gingen doen en gelijk een kijkje kwamen nemen bij de kramen. Rond een uurtje of 1 was iedereen klaar met parcours varen, waarna er nog even lekker werd vrij gevaren.

Het was een gezellige drukte en de tijd dan ook om vloog, waardoor het dan ook weer tijd werd om de spullen op te ruimen. Ondertussen werd er vast begonnen met het parcours uit het water te halen. En zo konden we rond een uurtje of 2 dan ook het terrein weer schoon en leeg opleveren. Al met al weer een zeer geslaagde, gezellige en zonnige dag. Ik wil dan ook nu weer namens het bestuur alle leden bedanken voor hun aanwezigheid en hulp tijdens het op en afbouwen.
Graag tot een volgende keer. Dit zal zijn op zondag 11 juni o.v.b. De clubavond van 9 juni zal er geïnventariseerd worden of er weer parcours of vrij gevaren word.

Jaap van Hezel

Foto’s zijn er nog geschoten door Gerrit Heringa en Jaap van Hezel.

En uiteraard hebben we ook nog de scores van vandaag.