Zondag 07 april 2024, Vrij varen

Vandaag zondag 7 april was er weer de 1e vaardag. Het was even de vraag of er werd parcours gevaren of vrij gevaren zou worden. Gezien de belangstelling voor het vrijvaren was de keuze dan ook snel gemaakt.
Zoals iedere vaardag zou de aanvang om 10.00 uur plaats vinden. Maar meestal zijn er al diverse leden eerder aanwezig. Zo ook vandaag toen wij aan kwamen rijden bij de vijver zo rond 9.30 waren Gert Fokkinga en Hans Waque de tafels voor de boten al aan het neer zetten. We hadden de tafels ook zeker nodig gezien het aantal boten die er waren.

Van alles was er weer te bewonderen, van Zeilboot tot Jacht en van Opduwer tot Sleepboot. Anno en Dennis beten het spits af door hun jacht te water te laten. Dit was een test vaart om te kijken of alles naar wens functioneerde. Maar na een proef rondje werd de boot al weer uit het water gehaald omdat hij niet zo voer als ze wilden.
Het werd steeds drukker met de leden en hun boten. Hans Materman liet ook zijn boot te water maar ja hoe kan het ook anders deze heeft alleen het water mogen voelen, want hij reageerde niet meer op de dingen die Hans wilde. Deze er maar uitgehaald en de volgende erin. De coaster deze boot heeft het heel lang boven de water lijn volgehouden.Zolang zelfs dat de accu op gegeven moment leeg was.
Voor de zeilers was het ook een heerlijke dag want er stond een lekker windje om de boten aardig schuin te krijgen. Er werden ook wat test vaarten gedaan met een politie en de brandweerboot ter voorbereiding op de acts die er gaan komen als alles volgens plan verloopt. De Orion kwam ook even een kijkje nemen of alles wel volgens plan verliep.

Aan bezoekers geen gebrek, want er was genoeg bekijks door voorbijkomende bezoekers. Deze kwamen zo maar even kijken of maakte even een praatje met een van de leden. Een dag met veel zonneschijn en gezelligheid vloog dan ook zo weer voorbij.
Rond een uurtje of 12 gingen er al enkele leden inpakken om huiswaarts te gaan. Rond 14.00 uur gingen ook de andere leden hun boten inpakken en richting huis. Al met al kunnen we weer terug kijken op een zeer zonnige, gezellige en geslaagde dag aan de vijver. Bedankt weer aan alle leden die aanwezig waren aan de water kant met of zonder boot. Op naar de volgende vaardag. Deze zal zoals nu gepland staat, zijn op zondag 26 Mei.

Jaap van Hezel

Voor de foto’s van vandaag, gemaakt door Jaap, klik hier.