Museumwerf Vreeswijk en Modelbouwforum Werkschependag 2021

Afgelopen weekend waren er weer 2 evenementen met deelname van leden van VMBC het Anker. De Museumwerf in Vreeswijk had voor het eerst sinds lange tijd haar deuren weer geopend voor het publiek. Zaterdag en zondag kon men er terecht om de werf te aanschouwen. Het aanzicht van de werf werd aanzienlijk opgefleurd met onze haven in het water en een aantal kramen gevuld met modelbouw boten. Gert Fokkinga heeft nog een paar foto’s gemaakt.

Zondag was er eindelijk ook weer een Werkschependag. Traditie getrouw wordt deze dag op Hemelvaartsdag gehouden. Echter door de Corona perikelen kon dit evenement in 2020 [bij VMBC het Anker] en op Hemelvaartsdag 2021 [in Heemskerk] geen doorgang vinden. Maar afgelopen zondag was het toch zover. WSD 2021 was eerder al toegezegd aan S.M.G. IJmond om hun 40 jarig bestaan luister bij te zetten. Van VMBC het Anker waren er ook een aantal leden aanwezig. Gert Fokkinga en Gerrit Heringa hebben een aantal foto’s van dit evenement gemaakt.

In 2022 zal Werkschependag alsnog / wederom bij VMBC het Anker gehouden worden. Het jaar waarin onze vereniging overigens ook 40 jaar bestaat. Het streven is dan om dit evenement gewoon weer op Hemelvaartsdag te houden. Maar daar zal t.z.t. meer informatie over komen.