2019-05-03 VMBC het Anker met de Queen Victoria naar Dover

Vrijdagmiddag 03 mei zijn een aantal leden van VMBC het Anker, op uitnodiging van Lars Kool, naar de CSMART Academy geweest. Dit is het “Center for Simulator Maritime Training”, het grootste maritiem opleidingscentrum ter wereld. Onder andere personeel van P&O Cruises en de Holland America Line.volgen hier ieder jaar hun opfris cursus.

Dit gebeurt in vier volledig in bedrijf zijnde brugsimulators, vier volledig in bedrijf zijnde machinekamers simulators, 12 virtuele machinekamers, 8 brug deelsimulatoren en 24 machinekamer deelsimulatoren. Ook zijn er 2 “High Voltage” trainingsruimtes. Lars gaf ons een volledige rondleiding door het 10 km2 grote gebouw. Zo ook één van de brugsimulators, waar we onderweg waren naar de haven van Dover op de Queen Victoria. Gerrit Heringa heeft weer de nodige foto’s gemaakt. Hieronder ook nog een filmpje van de brugsimulator.