zondag 30 oktober, Vrij varen

Beste Leden

De maand Oktober zit er al weer op. Het was een maand met zeer mooi weer. Als we terug kijken naar 2 Oktober toen hadden we de vaartocht over de vecht naar Weesp. Deze dag hadden we prachtig weer met soms een paar druppels dan. Nu eind Oktober is het ook nog mooi weer. Dit was een reden voor Maarten om via de groeps app van VMBC het Anker een oproep te plaatsen of er leden zijn die zondag 30 oktober zin hebben om te willen vrij varen. Hier werd door diversen leden gehoor aan gegeven.

Dus gezien het weer vandaag Zondag 30 oktober een ingelaste vrijvaren dag in de kanovijver. Op deze bijna laatste dag van Oktober was het zeer zeker qua weer goed te doen aan de waterkant. De opkomst van de leden was wat aan de magere kant, maar daardoor niet minder gezellig. Zon was er genoeg alleen voor de zeilers was het wat  minder, want wind was er weinig. De zeilboten van Joris en Maarten werden wel te water gelaten, maar kwamen met moeite vooruit. Soms moest er met een vishengel de zeilboot naar de kant gehaald worden.

Onder het genot van een bak koffie, een flesje cola, een koekje en wat serieus gepraat was het heerlijk vertoeven op de steiger. De veerpont van Hans had wat aandrijf problemen, maar met wat gesleutel is ook dat goed gekomen. Ineke kwam ook nog even kijken of alles wel naar wens ging. Zoals altijd waren er ook weer diverse wandelaars en fietsers die even een kijkje kwamen nemen. Hierbij wil ik Maarten namens de leden die er waren bedanken voor de uitnodiging.

Jaap van Hezel

Voor een aantal foto’s, klik hier.