Zondag 27 augustus 2023, vrij varen

Vandaag Zondag 27 Augustus was eigenlijk de 5e en laatste parcours varen voor dit seizoen. Maar zoals ook de 3e (door enorme hitte ) en de 4e wedstrijd is ook deze door te weinig deelnemers en het wisselvallige weer geannuleerd. Dit is besloten op de clubavond voorafgaande deze wedstrijd dag. Voor diegene die toch de knuppels in de hand wil houden was er voor deze schippers een vrij varen dag van gemaakt. Hier werd dan ook ondanks het wisselvallige weer aardig gebruik van gemaakt.
Er was afgesproken om een uurtje of 11 te beginnen met het varen. Rond half elf waren er al diverse leden aanwezig. Maar met de Weer en Buienradar in de hand werd er toch nog even gekeken hoe de buien over de vijver heen gingen. Hierdoor hebben we een klein half uurtje het weer even afgewacht.
Maar de regen kon niet weerhouden dat Maarten zijn Dolly te water liet en Gerrit zijn zeilboot ging optuigen. Op gegeven moment werd het droog en ja hoor de zon liet zich ook zien.
En zo was de steiger dan ook in een mum van tijd aardig gevuld met diverse boten van o.a Maarten, Gerrit, Nils, Cor, Ron, Ton, Willem, Marc, Jaap en nog meer leden. Hans Waque kwam ook nog langs op zijn fiets. Ook was er een nieuw club lid [redactie: Diederik Groeneveld] om te komen kijken aan de waterkant. Het was weer een gevarieerd aanbod aan boten. Zo waren er zeilboten, sleep boten, boten in aanbouw en zelfs de moerasboot van Ton van Rekum van de partij.
Ondanks het wisselvallige weer kon er toch tussen de regen door nog even lekker gevaren worden. Er waren deze keer geen storingen of mankementen te melden. Al met al weer een zeer geslaagde vaarochtend.
Dank namens het bestuur voor alle leden die naar de waterkant zijn gekomen en lekker hebben kunnen varen en hebben kunnen bij kletsen.

Jaap van Hezel

Voor de foto’s, klik hier.