Weekend 6 en 7 september 2014

De geplande 5e wedstrijddag van het Parcoursvaren en Tugtowing op zondag 7 september gaat niet door. In verband met het gelijktijdig gehouden “Werfweekend” op de Museumwerf, wordt het verplaatst naar de reservedag zondag 12 oktober. Jullie hebben nog wel de uitslag van de vorige keer te goed, dus bij deze.

 

 

Op zaterdag 6 en zondag 7 september van 12.00 en 17.00 uur organiseert de Museumwerf weer haar jaarlijkse Werfweekend. Het thema dit jaar is: Stoom en de Binnenvaart, een gezellig en leerzaam kijk- en doeweekend voor groot én klein, ook toegankelijk voor rolstoelen.

Het thema Stoom en de Binnenvaart wordt wat breder getrokken. Er is meer te vinden op het gebied van stoom dan alleen in de (binnen)vaart. Wat denkt u bijvoorbeeld van een stoomkano, stoomfiets of hoe een stoomorgel klinkt. Natuurlijk zijn er ook stoomboten: groot en klein want ook de modelbouwers tonen hun stoommodellen. Hebt u vragen op het gebied van de stoomkracht, de stoomclubs in hun kraampjes hebben vast wel een antwoord.

Gevaren wordt er ook. Bekijk Nieuwegein vanaf het water op een van onze schepen. Voor de kleintjes zijn er de peddelbootjes waarin ze veilig en zelfstandig een vaartochtje maken in onze binnenhaven. Volgens organisator Henny van Veenendaal wordt het werfweekend een leuk gezinsuitje. “Voor de jongere bezoekers staat ons schminkteam klaar. Er is een stoomtreintje en er zijn stoomworkshops voor kinderen waarin ze hun eigen stoombootje maken”. En als de kinderen meer van de wind houden? “Dan maken ze gewoon een zeilende klomp. En zijn de scheepjes klaar? Dan kunnen ze te water in ons veilige bassin.” Het evenement wordt muzikaal omlijst door onder andere een instrumentaal duo en een accordeonist. Op zaterdag zijn er optredens van het Nieuwegeins zeemanskoor De Brulboei en het koor Fun Unlimited. Op zondag treden de dames van de Dolle Diva’s op.

Natuurlijk is de vaste expositie ook te bekijken en is ons Theehuys met terras geopend voor een gezellig hapje en een drankje. Museumwerf Vreeswijk vindt u aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein. Parkeren op het terrein is alleen mogelijk voor personen met een fysieke beperking, parkeren in de buurt kan wel. Programma onder voorbehoud.