Maarssen – Weesp – Maarssen

De titel van dit bericht doet vermoeden dat het over een wielerkoers gaat, maar het gaat wel degelijk over het club uitje van VMBC het Anker in 2022. Een dagje varen over de pittoreske Vecht, onder het genot van een hapje en een drankje ter ere van het 40 jarig bestaan van de vereniging. Jaap van Hezel heeft onderstaand verslag geschreven van deze dag en de nodige foto’s gemaakt. Onderstaande foto’s, in het verslag van Jaap, zijn door mijzelf gemaakt.

Beste Leden

Vandaag Zondag 2 oktober was de rondvaart over de Vecht tgv. het 40 jaar bestaan van de club. Voor 10 uur werden we allemaal verwacht bij de boot in Maarssen, want om 10 uur zou de boot gaan varen. Het was tijd om aan boord te gaan van de River Cloud. Ieder was aan boord , maar op het laatste moment kwam Gert Fokkinga ook nog aanlopen.
Er waren genoeg leden samen met aanhang en of familie /vrienden. Kortom de boot was aardig vol. Eenmaal op de boot werden we getrakteerd op koffie met gebak.
De tocht ging vanaf Maarsen via Breukelen, Loenen, Nigtevecht enz. naar Weesp. Tijdens de tocht gingen er diverse mensen lekker naar het bovendek. Het was hier goed vertoeven want het was best goed weer met regelmatig de zon op de bol. Onderweg was er genoeg te bewonderen en te zien, met de nodige uitleg van de kapitein.

Helaas kregen we wel een klein regenbuitje waardoor de mensen op het bovendek toch even naar beneden gingen om de regen te ontvluchten. (Een paar mensen bleven op het dek staan om iets verderop in Nederhorst den Berg een kennis toe te zwaaien die daar in de tuin stond). Dit was maar goed ook, want tijdens deze mooie tocht werden we rond het middag uur getrakteerd op een heerlijke lunch in de salon. Met vooraf een heerlijk soepje gevolgd door heerlijk belegde broodjes en een glas melk of thee.
Door de nodige bruggen gepasseerd te zijn waar de schipper met gemak onder door voer kwamen na ongeveer 3,5 uur varen aan in Weesp. We hadden een uur de tijd om onze benen te strekken voor wie wilde. Helaas waren vandaag de winkels in Weesp dicht, maar er was een iemand open en dat was Nelis IJssalon. Hier zag je dan ook bij het voorbij lopen de nodige leden die er een lekker ijsje likten. Maar ook in de straten zag je leden lopen met een heerlijk ijsje van Nelis.

Na een uurtje gezworven te hebben door Weesp was het weer tijd om aan boord te gaan om zo de reis weer langzaam voort te zetten terug naar Maarssen. Via de smalle wateren door Weesp kwamen we aan bij een brug vlak voordat we het Amsterdam Rijnkanaal op voeren. Maar helaas ook met grote boten gebeurt het wel eens dat je de kade raakt. Zo ook voor de brug waardoor de kapitein net als wij bij het parcoursvaren 5 strafpunten kreeg hihi.
De reis verliep verder zonder problemen. Op het Amsterdam Rijnkanaal was het af en toe heerlijk deinen op het water met de zon aan de hemel was het goed vertoeven op het boven dek. Eenmaal van het Kanaal af voeren we weer over de mooie Vecht. Helaas liepen we wat achter op schema waardoor we iets over half vijf aan kwamen bij een brug. Maar helaas werd de brug niet bediend tussen half 5 en half 6. Dus maar even een uurtje aan de wal liggen. We konden dan ook van de gelegenheid gebruik maken om met zijn allen te genieten van een heerlijk warm buffet. Dit was een heerlijk gevarieerd buffet en dus genoeg voor iedereen. Na een uur stil liggen en de buikjes allemaal gevuld konden we de reis weer voort zetten.

Rond een uur of zeven was de thuis haven Maarssen weer in zicht. De boot ging iets verder op keren om vervolgens af te meren op de eind bestemming.
Voordat we gingen afmeren sprak Ton nog een kort woordje tot een ieder. Hij bedankte de Schipper en de bediening voor hun inzet, en ook bedankte hij Nils dat hij deze dag georganiseerd en geregeld heeft.
Het was ondanks het kleine regenbuitje een zeer zeer geslaagde dag om zeker nog eens op terug te kijken of er nog eens op een clubavond over na te praten. Ik wil iedereen namens het bestuur bedanken voor deze geweldige dag. Een dag die zeker voor herhaling vatbaar zal zijn.

Jaap

Voor de foto’s van Jaap van deze dag, klik hier.