Zwem4daagse, Leersum donderdag 7 juni 2007

Zwem4daagse.

Vandaag habben we ons verzameld op het Koolplein om op uitnodiging van het bosbad Leersum een demonstratie te geven. Na enig fileleed kwamen we toch ruim voor aanvang aan en konden op ons gemak de diverse schepen klaar maken om van 18.00 tot 20.00 het zwembad onveilig te maken. Iets voor zessen werd de bezoekers gevraagd het halfdiepe speel/zwembad te verlaten zodat wij onze gang konden gaan.Kort daarop lagen al snel de eerste boten in het zwembad en was de demonstratie begonnen. In eerste instantie vaarde de modellen hun rondjes, maar nadat steeds meer bezoekers zich verzamelden rond het zwembad werden zij van harte welkom geheten door de bluskanonnen van de Ricky XL en de Triton.

Ook werden diverse modellen gesleept en dat terwijl deze niet eens storing hadden. De Happy Hunter probeerde vervolgens harder achteruit in plaats van vooruit te gaan varen (wat aardig lukte) en of dat nog niet genoeg was werden de Smit Lloyd 109 en de Happy Hunter beide voorzien van een schoen van Sjaak. Helaas verloren beide, door nog onverklaarbare redenen, de schoenen in het midden van het zwembad. Diverse bergingsoperaties werden ondernomen en na enige tijd bereikten beide schoenen weer veilig (maar nat) de kant. De Happy Hunter kwam hier echter niet zonder kleerscheuren vanaf, tijdens de bergingsoperatie draaide één van de koppelingen in puin en moest voor de rest van de avond één van de motoren missen. Zelfs een aantal bezoekers kreeg de mogelijkheid om het roer van de kapiteins over te nemen.

Toen rond de klok van acht de bezoekers langzaam huiswaarts keerde werden de modellen naar de kant gestuurd en weer ingeladen. Waarop ook wij vervolgens met een tevreden gevoel weer huiswaarts keerde. Danny Bimmel.