Nationaal Modelbouw Evenement, Soesterberg 2015

Nationaal Modelbouw Evenement 2015

Het NME is nu al reeds 3 dagen aan de gang, en ik kan nu al zeggen, mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen al heel erg leuk, en dan druk ik mij zeer bescheiden uit. De leden die deelnemen, 9 a 10 per dag vermaken zich opperbest. We hebben en stand van 20 meter, met +/- 45 boten. Volle bak dus. Een bouw hoek waar flink gewerkt wordt.

Maar ook tijd is voor een praatje. De museum bezoekers krijgen hier alle gelegenheid om vragen te stellen, en doen dat dus ook. Ook op ander delen van de stand is die interactie met het publiek, iets wat  heel erg leuk is en ook zeer gewaardeerd wordt.
Buiten zijn de bassins waar in gevaren kan worden. In ons bassin varen de bootjes waarmee het publiek kan varen, De kinderen, maar de vaders vinden het ook erg leuk. In het grote bassin ligt de complete haven met onze bedienbare brug, een olie platform, en enige boeien.

Totaal is er 150 meter tafel waar diverse verenigingen hun boten hebben uitgestald. Je komt ogen te kort. En dan heb ik het nog niet eens over het museum zelf gehad, waar heel erg veel te zien is.
In de permanente expositie is de Isaac Sweers te zien, een model van Henk van Vliet, wiens wens het was, dat zijn model, na als hij er niet meer zou zijn, in een museum terecht zou komen. Dat is gebeurt,  Ik werd er even stil van.

Ik kan nog wel hele verhalen vertellen, maar dit alles moet je eigenlijk gewoon beleven. Wij vonden maar een nadeel, de tijd gaat er veel te snel. Het Nationaal Modelbouw Evenement  is van 10.00 tot 17.00 en duurt tot en met Vrijdag 23 Oktober.
Met vriendelijke groet,
Gert Fokkinga