DIN 41617 alle boten universeel

Je bent hier:
← All Topics

Bouw van mijn zender aansluitingen – door Anno Jonker.

 

Voor de ontvanger en uitbreiding voor mijn verschillende schepen heb ik het volgende bedacht om te voorkomen dat ik heel veel ontvangers en uitbreidingen moet gaan kopen. Na op internet te zijn gaan zoeken kwam ik de volgende stekker tegen.

Met als DIN nummer 41617. Nu gebruik ik voor de ontvanger en de andere spullen die je in de boot zet zoals regelaars enzovoort heb ik de 13 polige stekker en contrastekker. Voor de 16 kanaal uitbreiding gebruik ik de 21 polige stekker en contrastekker.

De ontvanger heb ik als volgt aangesloten met een 13 polige stekker ( Male ).

Zo maak ik de ontvanger, regelaar en schakelprinten met een pin verwijderd zo dat hij niet op een ander plaats kan. In de boot komen de contrastekkers met de aansluitingen er onder gesoldeerd.

Bij de contrastekker van de ontvanger zit het zo aangesloten. ( rechtse aansluiting )

Bij de contrastekker van de ontvanger zit het zo aangesloten. In de 2de van rechts zie je de pin dicht gemaakt zo dat er geen ander stekker in kan. Deze is voor de regelaar. De andere 2 zijn voor de schakelprinten ( pin 7 is daar de blokkering ). Zie de overige aansluitingen.

Hier alle aansluitingen voor 13 pin aansluitingen die je kan gebruiken met een paar reserve voor een andere schakeling.

Voor de 21 pin aansluiting heb ik het volgende bedacht

Op de foto zie links de ontvanger daarnaast de uitbreiding met de 16 uitgangen. Daar tussen ligt de 5 volt voeding voor de ontvanger. Je kan rechtstreeks massa geven of via relais schakelen dan geef je het relais massa en deze kan dan grotere vermogens schakelen.

Voor vragen over deze stekker kan je altijd contact met me opnemen.

Anno Jonker

Voor een pdf bestand van bovenstaande beschrijving: klik hier.