Zondag 07 juli 2024, Vrij varen

Zondag is de dag van het varen. Vandaag was het daarom weer zover om met diverse leden af te reizen naar de kanovijver om hier weer gezellig te gaan spelevaren. We hadden afgesproken zo rond 10.00 / 10.30 aanwezig te zijn. Maar bij aankomst bij de vijver zo rond 9.30 / 9.45 waren Hans Waque en Cor Marbus al lekker bezig om hun boten klaar te maken voor het varen. Cor had zijn tafel al uitgeklapt en zijn boten er netjes opgezet. Wij Marc en Jaap ook de spullen uit de auto gehaald, de tafel uitgevouwen en ook de boten er op geplaatst. Langzamerhand kwamen er meer leden aan rijden. De twee tafels was al gauw te weinig voor al de boten die er waren. Maar gelukkig kwam Ton Kool aanrijden met de aanhanger met daarin de schragen en de planken. Zo hadden we zeker genoeg plek voor al de boten. Bij aankomst was de steiger niet echt begaanbaar door de uitwerpselen van de dieren die daar verblijven. Ton ging daarom even naar het clubhuis om een bezem te halen en zo veegde Marc de steiger weer mooi schoon.

Er werd lekker gevaren en de weergoden hebben ook aan de zeilboten gedacht want er stond zo nu en dan weer een lekker windje om de zeilen aan te trekken waardoor de boten een aardige snelheid kregen en ook lekker schuin door het water voeren. Eventjes vielen er een paar druppels regen, maar dat mocht de pret niet drukken.
Wat je niet zo vaak in de vijver ziet zagen we nu wel, het leek wel op het monster van Loch Ness die even het water onveilig maakte. Veel problemen waren er niet, of dit kwam doordat er een lid niet was weten we niet, maar het verliep allemaal zonder mankementen. Het was ook lekker druk met bezoekers zowel jong als oud. De bezoekers bleven een aardige tijd kijken en hadden ook interesse in deze hobby. Ook praten de bezoekers met diverse leden over de boten en alles wat er bij komt kijken. Er waren leden die zo maar even langs kwamen fietsen om te kijken of alles wel goed ging.
Al met al was het weer een gezellige en mooie dag die ook snel om vloog. Rond half 1 ging iedereen zijn boot inpakken om met een voldaan gevoel huiswaarts te keren. Op naar de volgende vaardag. Deze zal zoals nu gepland staat zijn op zondag 25 augustus. Ik wil een ieder lid die aanwezig was met boten of als bezoeker weer hartelijk bedanken voor jullie inzet en aanwezigheid.

Jaap van Hezel

Voor de foto’s van vandaag, klik hier.