Zaterdag 15 december 2018, Presentatie boek “Zand, grind en de historische binnenvaart – honderd jaar zelflossen” Museumwerf Vreeswijk

Auteurs

Ko Blok, voorzitter van de Museumwerf en zandschipper in zijn vrijetijd, verzorgt met zijn enthousiaste team en zijn gerestaureerde IJsselaak Door Gunst Verkregen al vele jaren demonstraties met de zelflosinstallatie. Ko is ook initiatiefnemer van het Nederlands Kampioenschap Baklopen. Jan van ’t Verlaat is redacteur van het blad van de Vereniging De Binnenvaart en (mede)auteur van een aantal boeken over de binnenvaart. Beiden raakten geïntrigeerd door de zandwinning en de schijnbare eenvoud van de zelflosinstallatie en de enorme impact die deze vinding had. Gedurende vele jaren zochten Blok en Van ’t Verlaat naar oude foto’s en verhalen wat resulteerde in het rijk geïllustreerde boek “Zand, grind en de historische binnenvaart – honderd jaar zelflossen”. Hierin schetsen zij een beeld van de ontwikkeling van de zelflosinstallatie in de binnenvaart en de betekenis van de binnenvaart bij de opbouw van ons land.

Het 168 pagina’s tellende boek met ISBN 978-90-6868-749-1 wordt uitgegeven door Uitgeverij THOTH in Bussum. Het is een paperback met flappen (22 x 22 cm.) en telt ruim honderd illustraties in kleur. Het boek is verkrijgbaar voor € 19,95 bij de boekhandel, via www.THOTH.nl en natuurlijk ook na de presentatie bij de Museumwerf. Uiteraard kunt u het boek dan laten signeren!

Programma:
  • 12.30 uur        Inloop op de Museumwerf
  • 13.00 uur        Presentatie door de auteurs Ko Blok en Jan van ‘t Verlaat
  • 14.30 uur        Samenzijn in het Theehuys

Wilt u de lezing/presentatie bijwonen? Meld u zich tijdig via Cisca@museumwerf.nl. De toegang is gratis.