Zaterdag 02 juni 2018, Jaarmarkt Vreeswijk [verslag]

Het is al weer ruim 2 weken geleden, dat we met een klein maar gezellige ploeg, ons verzamelden zaterdag ochtend 2 juni 2018 om een uur of 9 aan de helling in Vreeswijk. Wij, Ad – Anno – Bert – Dirk – Henk – Nils en ondergetekende, vertegenwoordigden namelijk ons cluppie, zoals Joop Sloeserwy zo mooi kon zeggen, tijdens de jaarlijkse Jaarmarkt in Vreeswijk. Een paar ander clubleden, verkozen de open dag bij Vaargroep Flevoland, in Biddinghuizen. Zij hadden er nog een loterij bij, maar wij hadden de Dock Express. Nadat een ieder zijn auto thuis, had volgeladen met een diversiteit aan miniatuur schepen, Sommige moesten helemaal van de zolder komen, hijg, puf. En anderen konden ze misschien zo inladen. Natuurlijk de Dock Express tezamen met de evenementen aanhanger, ophalen bij het clubhuis.

Na de nodige perikelen omtrent de verkeerde plek, op de website van de Jaarmarkt, stonden we bij de Oranje brug. Maar daar moesten de Pieremachochels te water. We zouden aan het begin van de helling staan, waar we 2 jaar geleden ook stonden, prima plek, Maar omdat de brandweer daar zijn spuit activiteiten had gepland, konden we aan de sjouw met de marktkramen, naar het midden van de helling. Recht tegen over de winkel van Alwin. Een klein probleempje. Er liggen daar al of niet geheel of gedeeltelijk volgelopen roeibootjes, dus nadat de havenmeester de eigenaren had opgespoord, en we geholpen hadden deze boten te verplaatsen, ze liggen namelijk met sloten vast. Hadden we ruimte en konden we de haven te water laten, en hadden we ruimte om onze boten te water te laten. Zo kon onze dag beginnen op een kleine afstand van de roofvogel show, die naast ons stond.

Nu kan ik natuurlijk een heel verhaal beginnen hoe de dag verder chronologisch verliep, Maar we kunnen dat natuurlijk ook bekijken aan de hand van de foto,s. Die zeggen soms meer dan 1000 woorden. Het weer was lekker niet te warm, maar ook niet te koud, althans, dat vond ik, en dat is natuurlijk ook maar een mening. We hebben lekker gevaren. Het clubbootje, de Zeemeeuw, was gedurende de gehele dag in de vaart. Dirk was daar weer druk mee, en de kinderen stonden nog net niet in de rij, bij wie moet ik zijn om ook met een bootje te varen, maar het was wel weer een succes. Ad had voor het eerst zijn Mississippi radarboot mee genomen en toonde de binnen en buitenkant met verlichting . Draaiende raderen en bemanning. We hebben hem nog niet zien varen, maar dat zal later wel eens in een basin plaats vinden.
Op zo,n dag zie je weer dat Nils vorderingen heeft gemaakt, met het Canadese onderzoeken schip, en dat Anno een flinke Zweedse duwboot, ten minste ik meen Stockholm te hebben gelezen, heeft mee genomen. Bert, natuurlijk de Furie, en de zwarte zee. Henk ook een zeilboot, en Smit Rotterdam, En natuurlijk waren er ook weer een aantal Springer Tugs van de partij.
Nu heb ik niet alle boten opgenoemd die er waren, maar ja we hebben gelukkig de foto,s nog. Ten minste als we die kunnen publiceren, er staan ten slotte ook niet leden op. En hoe het met de privacy zit van een uil, Dat moeten we dan maar even aan de fabeltjes krant voorleggen.

Zoals jullie op de foto,s zien functioneert de Dock Express eindelijk naar behoren, een aanwinst tijdens deze, en natuurlijk andere evenementen. Je bent er even zoet mee, maar jongens, zonder wrijving geen glans. Ten slotte geeft het niet hoeveel werk het uiteindelijk is, gelukkig zijn we dat allang weer vergeten, maar het eind resultaat telt.
In onze hobby gaat het ten slotte ook om het bouwen, het uitdenken, het in elkaar prutsen van iets, om ten slotte een mooi eind resultaat te behalen. Als je een straat moet betegelen kost dat ook veel energie, maar weet eens hoeveel mensen er plezier van hebben als ze er over heen kunnen lopen. Zo is het maar net.

Dit jaar vallen de vaar evenementen of wedstrijden een beetje in het water omdat de vijver weer vol gegroeid is, maar de eerste zondag in Juli kan, er in Vreeswijk op de museum werf worden gevaren. Komt nog in de nieuwsbrief, maar volgens mij van 13.00 tot 17.00 uur.

En dan nu de foto’s. [Klik hier]

O ja, die andere ploeg in Biddinghuizen, ik ben zo benieuwd, of ze nog iets met de loterij hebben gewonnen. We horen er vast nog wel van.

Met vriendelijke groet, Gert Fokkinga