Zaterdag 01 juni 2024, Open dag Vaargroep Flevoland, Biddinghuizen

Vandaag is er een kleine delegatie van Vmbc het Anker afgereisd naar Biddinghuizen. Hier vond zoals altijd iedere 1e zaterdag in juni bij Vaargroep Flevoland de jaarlijkse open dag plaats. Voor diegene die er al eens geweest zijn weten dat dit een zeer mooie locatie is. Het is namelijk een vijver tussen de bomen verscholen. Het clubgebouw staat direct aan deze vijver met een vaste haven in het water. Hoe mooi wil je het hebben zo vanuit het clubgebouw naar de waterkant lopen.
Bij aankomst zo rond 9.45 was alles al klaar en waren er ook al diverse leden van andere clubs met hun boten. Van Vmbc het Anker waren aanwezig Cor Marbus, Gerrit Heringa, Maarten Kylstra (2), Ben, Hans Waque en Jaap. Al met al een klein maar gezellig clubje. We hadden elkaar dan ook snel gevonden en schoven de stoelen bij elkaar aan de tafel. Uiteraard na een rit van ong. een uur eerst een bak koffie en wat bij praten. Bij aankomst bleek dat Cor iets te ver met de auto is doorgereden, waardoor hij vast kwam te zitten en weg zakte. Maar met wat hulp van een 12 tal dames was de auto zo weer los en stond hij weer veilig op de verharde weg.
Voor alle zekerheid was er een grote party tent neer gezet om evt. bij regen de boten en ons zelf droog te houden. Maar gelukkig was dat niet nodig want het was de hele dag een heerlijk weertje. De zon liet zich zelfs nog zien. En voor de zeilboten was het ook goed te doen. Over het weer dus niet te klagen. We hebben de hele dag lekker buiten de tent kunnen zitten. Er was een club lid die durfde het toch niet aan om te komen want hij dacht dat het ging regenen en het maar een graadje of 16 werd.
Ik wilde zelf gaan varen met mijn Richardson. Bij het aan zetten van de zender kreeg ik kort daarna de melding dat mijn accu leeg was. Helaas was deze accu aan vervanging toe dus kon ik niet varen. Maar dat mag de pret niet drukken want ook zonder te varen kun je daar heerlijk genieten van alle andere boten. Er was van alles wat te bewonderen. Zo waren er onderzeeërs, Amfibievoertuigen, Speed boten, Sleep en Duw boten, Marine schepen en nog veel meer. In de haven werd het daarom af en toe even dringen voor een plekje aan de kant. Maar daar had Gerrit niet zoveel problemen mee, want hij voer met zo een klein bootje die je zo ergens tussen kan duwen. De Fairmount van Hans had heel even een storing maar deze was zo weer verholpen. Overigens voer zijn grote broer er ook dat was wel een mooi gezicht zo samen naast elkaar.

Rond een uurtje of 12 ging zoals gewoonlijk het broodje bal weer over de toonbank. Dit jaar was er ook friet te verkrijgen. Met al deze drukte en gezelligheid vloog de dag dan ook snel voorbij. Rond een uurtje of 2 gingen Hans en ik weer op huis aan. Wij kunnen terug kijken op een zeer geslaagde en gezellige dag met veel boten en schippers. Op naar volgend jaar dan zal de open dag op Zaterdag 7 Juni plaats vinden. Wij zullen hier zeker weer aanwezig zijn. De leden die aanwezig waren wil ik heel hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid en gezelligheid. Tot volgend jaar.

Jaap van Hezel

Voor meer foto’s van Jaap, klik hier.