Verslag Feestavond VMBC het Anker, zaterdag 24 november 2018

Verslag feestavond van 24 november.  Die werd gehouden in het Eetcafe “De Lekdijk” ,Lekdijk 34b Hagestein

Beste Leden,

Mij is gevraagd, om een stukje te schrijven over de Feestavond, van 24 November jongstleden. Dat heeft zoals u gemerkt heeft even geduurd, maar wat in het vat zit verzuurd niet. Bij deze. Als het goed is heeft Willem ook nog foto,s gemaakt, dus met een beetje geluk kunt u die ook bewonderen, alhoewel met de privacie wedgeving, worden alle gezichten onherkenbaar gemaakt, dan kunt u nog niet zien wie er allemaal geweest zijn.

Allereerst wil ik Rick en John van harte bedanken voor de organisatie van deze feestavond. Ook wil ik alle sponsoren, wie allemaal weet ik niet, maar dat weten ze zelf natuurlijk wel, bedanken voor hun sponsoring van goederen, die als prijs diende bij de verloting.

De prijzentafel was goed gevuld, Waardebonnen, van de slager en van de modelbouw shop. gereedschap, romantische verlichting, een compressor, opschrijfboekjes,messen set, wijn, een Boeddha, hele boodschappen tassen,en zelfs prijzen waarmee de bips afgeveegd kon worden,  en dan bedoel ik dat letterlijk. De jongens,hadden goed hun best gedaan. Er was voor een ieder wat wils, teveel om op te noemen. Ongetwijfeld ben ik een hoop vergeten, maar ik doe het even uit het blote hoofd. Een soort memorie.

John zocht de prijs uit , en Rick ontvermde zich over de hoge hoed, met de nummertjes, waarbij er loodjes bijzaten met  hetzelfde nummer, van een andere serie. Dan denk je dat je wat gewonnen hebt, en dan is dat toch niet zo.Geen probleem, heeft een ander prijs, mooi toch. Het gaat om het spel en niet om de knikkers.

Ja ja , er gaan de laatste jaren geen feestavond voorbij waarbij deze spannende en verrassende verloting plaats vind. Frappant is het wel dat degene die prijs hebben dat meerdere keren op een avond hebben. Of dat nu komt omdat ze zoveel loten, zoveel meer kans hebben, weet ik niet, maar het zal er vast mee te maken hebben.

Tussen de 30 en 35 Leden met aanhangmaakte gebruik van de gelegenheid, Een eetcafe bij de camping. Een mooie, ruime locatie. Misschien kunnen we daar een zomerdag ook nog wel eens varen. Ik geloof dat er al een hengeltje is uitgegooid. Het eetcafe was door diverse modellen van onze leden aangekleed.Een heel mooi initiatief, super. Dat verdiend navolging. Het paste helemaal inde inrichting van deze ruimte. Volgens mij had de baas ze wel willen houden.

Na een welkomst woordje van Rick en een drankje, kon er vanaf een uur of 6 gebruik maken van het lopend buffet, dat in tegenstelling van de naam, gewoon op tafel stond, en  bleef staan, zodat je er zelf omheen kon lopen, zonder dat het weg liep. Lekker gesmuld, en ja er was genoeg, dus als er nog ruimte in de buik was, dan liep je nog een keer.

Aangezien er van het jaar geen wedstrijden waren gevaren, hebben we dus ook geen bekers uitgereikt, zelfs geen wisselbeker, want er viel niets te wisselen. Volgens mij voor het eerst sinds we bestaan. Wel werden er natuurlijk jaarvaantjes uitgereikt. Voor een ieder die nog niet is voorzien, en dat zijn er een hele hoop, zijn ze af te halen in het clubhuis op de volgende clubavond. Vraag het aan de barman.

De feestavond, die klein en ingetogen was verliep helemaal prima, gezellige groepjes bij elkaar en er was gelegenheid om met elkaar te praten zonder dat je over de muziek heen   moest schreeuwen. De ruimte was voldoende groot, en ja hoor er kon nog meer bij.

Om de stemming een beetje te verhogen ging, rond een uur of 8  de volume knop van de muziek een beetje omhoog. Dat was het sein, om een polonaise te starten,waarbij er vrolijk op los gezongen werd. En om een uur of 9, toen de meeste wel uit gehost waren,  begonnen de eerste alweer huiswaarts te keren, Moe maar voldaan.

En ja zo kwam er aan deze feestavond ook weer een eind.

En nu, naar de Foto’s

Met vriendelijke groet,

Gert Fokkinga