Uitkijken naar het volgende jaar

Beste clubleden,

In onze vroeger jaren, ging de communicatie, vooral via de telefoon, zo’n ding met een draaischijf. Als we bijvoorbeeld een demonstratie, en dan bedoel ik geen protest, hadden dan belden we elkaar op, of werd er tijdens clubavonden gelobbyd. Na het evenement, volgde er een verslag in de HobbyVaart. Bij gebrek aan kopij werd er ter plekke tijdens de redactie avonden nog wel eens, het een en ander in elkaar geflanst, door gebruik te maken van kranten of andere knipsels, en aangevuld op het einde met de wist u datjes, om zo het blad verder op te leuken. U snapt wel dat het er erg gezellig aan toe ging op zo’n avond, en aan het einde werd er gekeken, of alles erin paste, met behulp van een insteek model, waar de advertenties op een vaste plaats stonden. zo kwamen we altijd uit op een even aantal bladzijden. Schrijven knippen en plakken , en daarna kopiëren. Daarna de verspreiding op de clubavonden. De rest werd rondgebracht of ging uiteindelijk per post. Zo droeg een ieder zijn steentje bij.

Zo ging het in ieder geval de eerste 28 jaren.  Nu bestaan we straks 26 Maart 40 jaar. Hoe anders is het nu. Directe (digitale) communicatie , Foto’s die direct kunnen worden gedeeld, vragen en antwoorden via de app. in plaats van een redactie nu een webmaster, die er voor zorgt dat de Internet pagina met foto, s en  filmpjes van evenementen, we met een druk op de knop kunnen bekijken. Links naar , bijna te veel op op te noemen.

Daar zal ik ook niet aan beginnen, maar raadpleeg onze site, en mag ik u een tip geven, kijk eens bij de kranten artikelen, hierin kunt u lezen dat op 10 januari 1980 al melding werd gemaakt van het oprichten van VMBC. het Anker.

Het bouwen, van de modelboten, is bij de een, traditioneel gebleven, zij het dat er naast de figuurzaag en vijl, en andere hulpmiddelen, ook gebruik word gemaakt van draai of freesbank.  Bij een ander heeft b.v. de 3D printer intrede gedaan, en is het mogelijk om het zogenaamde beslag, wat er op een boot hoort, zelf te printen. Met een beetje digitale vaardigheid, wordt er dan ook nog een mooi bouwverslag van gemaakt, welke u dan weer kunt lezen. En u zo de vorderingen volgen, ook al hebben we dan geen clubavonden, en of evenementen.

Hopelijk kunnen die verslagen u ook inspireren tot het zelf (weer) verder gaan met bouwen. Mij help het in ieder geval. Soms moet je gewoon beginnen, en dan krijg je er vanzelf weer aardigheid aan. Ongetwijfeld zijn er leden, die afgelopen tijd weer hele mooie dingen hebben gemaakt, en die zijn er. We zijn benieuwd om ze te gaan ze zien.

Sterker nog, hoe mooi zou het zijn als we een ieder weer aan de waterkant konden ontmoeten, zonder restricties, kletsen op het bankje, met onze bootjes weer varen, boeitje  ronden, aanleggen in de haven, brugje open, brugje dicht. Of zo maar een stuk zeilen op de kanovijver, of plas.  Hopelijk ziet u er net zo naar uit .

De jaarkalender, die vorig jaar als verrassing kwam, en door velen van ons erg werd gewaardeerd, hebben we ook voor 2022 laten maken en heeft een ieder lid van ons inmiddels ontvangen.

Zodra het weer mag, gaan we komend jaar gaan we weer open, en kunt u de onze clubavonden bezoeken  en  deelnemen aan de nog in te plannen activiteiten We houden u hiervan op de hoogte.

Een allen een plezierige jaarwisseling gewenst en een goede gezondheid voor het komende jaar.

 

met vriendelijke groet,

Gert Fokkinga [bestuurslid]

[bijgevoegd foto van de vuurtoren van Schiermonnikoog, door mij geschoten tijdens de vakantie in 2021]