Nationale Modelbouw Manifestatie 2012, Militaire Luchtvaart Museum Soesterberg

Aankomende herfstvakantie is het weer zover. Op 14 en 16 tot en met 21 oktober wordt er weer de Nationale Modelbouw Manifestatie in het Militaire Luchtvaartmuseum te Soesterberg gehouden. Het zal dit jaar de 30e editie zijn van dit evenement en tevens de laatste op deze lokatie tijdens de herfstvakantie. In 2013, in de week rond Koninginnedag zal er nog 1 maal een evenement zijn op de huidige lokatie. Joop Sloeserwy, Jaap van Hezel en Hans Waque hebben menige vergadering van dit evenement bijgewoond. Dit heeft mede door hun inbreng geresulteerd in meer meters kraam om onze boten te exposeren en een extra waterbasin om in te varen. Het evenement is dit jaar nog groter opgezet dan voorgaande jaren. Kwamen er vorig jaar nog 16.000 toeschouwers, de verwachting is dat dat dit jaar ruim overtroffen zal worden.

De mensen wiens boot [boten] door Jaap van Hezel met de vrachtwagen naar Soesterberg wordt [worden] gebracht, dienen hun boot voordien bij het clubhuis te brengen. Een goed tijdstip is bijvoorbeeld na het donkervaren van vrijdagavond 12 oktober [clubavond]. Het is voor Jaap ondoenlijk om Nieuwegein rond te rijden en overal boten op te halen. Tevens het verzoek, wanneer je naar Soesterberg wilt gaan, om even contact op te nemen met Jaap van Hezel. Meer meters kraam en een extra waterbasin vraagt ook iets meer toezicht op onze modellen. Het zou zonde zijn wanneer er op een maandag 20 man aanwezig is en op donderdag niemand. Een en ander graag afstemmen met Jaap. Dit zelfde geldt voor het opbouwen, dit zal moeten gebeuren op zaterdag 13 oktober. En het geheel zal op zondag 21 oktober ook weer afgebroken moeten worden. Ook hiervoor geldt, neem even contact op met Jaap. Klein/kort mailtje/belletje, groot/hoop gemak.

Middels de website zullen we jullie in woord en beeld weer op de hoogte houden over het reilen en zeilen van VMBC het Anker op de Manifestatie. De openingstijden van het Militaire Luchtvaart Museum zijn: Dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 uur – 16:30 uur. Zondag van 12:00 uur – 16:30 uur. Zaterdag en maandag gesloten. De toegang is gratis.