Nationaal Modelbouw Evenement 2016, Soesterberg [Dag 8, slotdag]

Woensdag 26-10-2016, Dag 8 [slotdag]

Snik, vandaag alweer de laatste dag van dit mooie evenement. Allereerst wil ik, maar ook namens Gert Fokinga en Henk Swijnenburg een ieder die maar een uur, een paar uur, een dag, meerdere dagen of de hele week zijn geweest, heel hartelijk bedanken voor jullie aanwezigheid en inzet tijdens dit evenement. In het bijzonder wil ik toch wel Gert bedanken. Ver voor dat het evenement begon had Gert er al menig uurtje ingestoken. Bijna iedere dag is hij druk geweest met de Dock Express. Het heeft bloed zweet en tranen gekost om de Dock Express goed te krijgen maar het resultaat mag er zeker zijn. Dat was ook vandaag wel weer te zien in het bassin tijdens een geweldige demo. Hans Waque en ik zaten even te genieten van onze wel verdiende pauze middels een bak koffie in de crew ruimte tot Gert ons kwam ophalen. Een slavendrijver die Gert, moet je nog snel je koffie op drinken ook. Maar ach, voor het goed doel zullen we maar zeggen. Dus boten en fotocamera mee en naar buiten. Maar ja, als er dan een ander achter het roer staat is dat toch wel even billen knijpen. Gaat mijn boot dit overleven. Maar toegegeven, Dirk van Vreeswijk had het geheel onder controle. De boten die vandaag met het Dock vervoerd werden waren: de Happy Hunter van Ad van Zijderveld, de Southampton van mijzelf en de Tug met bakken van Gert. In tegenstelling tot gisteren werd het Dock vandaag de haven in gesleept. En wel door de Smit Rotterdam van Henk Swijnenburg en de Orion van Hans. Twee slepers was wel nodig ook, het valt niet altijd mee om het schip de juiste kant op te krijgen. Het duurde vandaag iets langer als gisteren voordat de klus geklaard was. Gert, Hans en Henk heel hartelijk bedankt voor deze fantastische demo.
En zo kwam er ook een eind aan deze laatste dag van dit evenement, om 16.00 uur werden de poorten opengezet zodat de standhouders hun spullen naar de auto konden brengen. Maar buiten stond nog het bassin op ons te wachten die nog geleegd en afgebroken moest worden. Net als bij het opbouwen was er ook nu weer een vrijwilliger nodig, de ophaalbrug moest uit het bassin gehaald worden. Even later stond ik weer tot aan mijn knieen in het bassin. Toen alles eruit was moest ook het water er nog uit. Ik haalde op gegeven moment de zeil van het bassin los en haalde er een schot uit. Het zeil werd wat naar beneden gedrukt en ja hoor daar stroomde het water het bassin uit.Maar er waren een aantal mensen niet blij met onze actie, want aan de andere kant van de hekken stonden mensen hun spullen in de auto te laden. Je kan wel nagaan dat sommige natten voeten kregen. Dus voor degene die hier last van hadden en dit lezen onze wel gemeende excuus voor deze niet zo een leuke actie. Maar ons bassin was zo wel heel gauw leeg. Eenmaal leeg de spullen in de aanhanger en de spullen afbinden om vervolgens de karren achter de auto,s te plaatsen. En zo werden de aanhangers door Gert en Anno Jonker naar het clubhuis gereden. En daarna door naar huis.
Nogmaals alle leden, die op wat voor manier dan ook betrokken waren bij dit evenement, heel hartelijk bedankt voor jullie aanwezigheid en inzet.
Vandaag aanwezige leden:
Henk Swijnenburg, Cor Marbus, Hans Waque, Dirk van Vreeswijk, Gert Fokkinga, Ad Zijderveld, Ton van Rekum, Harry Akkermans Bert van Eck en Jaap van Hezel. Later op de dag kwam ook Nils Jelsma langs om even te helpen met het afbouwen van de stand en het bassin.

Jaap van Hezel

naar de foto’s