Frequentie checker

Je bent hier:
← All Topics

De Robbe Frequentie checker biedt op eenvoudige wijze toezicht op een bepaalde frequentieband, er wordt vast gesteld welke kanalen in gebruik zijn door andere model piloten. Hij is te verkrijgen voor de 27, 35 en 40 Mhz.

De eenheid bevat LED’s welke overeenkomen met de individuele kanalen. Wanneer de eenheid wordt ingeschakeld, scant hij continu de gehele frequentieband. De LED’s zullen een voor een oplichten. Als een kanaal in gebruik is, zal het bijbehorende ledje continu gaan branden. Als er meerdere ledjes gloeien betekent dit dat deze kanalen in gebruik zijn.
Wanneer de zender wordt uitgeschakeld, zal bij de volgende scan het ledje uitgaan. Het scannen vindt plaats in een eindeloze lus totdat het toestel is uitgeschakeld.
Het is dus een makkelijk instrument voor de bewaking van frequentiebanden en voor het voorkomen van dubbele kanalen, dat wil zeggen meer dan een zender op dezelfde frequentie. Het apparaat wordt gevoed door drie AAA-formaat cellen. Effectieve bereik is ongeveer 100 meter zonder de antenne, en ongeveer 300 meter met de antenne gemonteerd.