Dock Express 20, Nieuwegein woensdag 1 april 2009

Het was vandaag lekker weer om de Dock Express 20 weer eens van stal te halen. Hans van Rossum heeft afgelopen winter het nodige aan de boot aangepast.

Om het geheel wat eenvoudiger bedienbaar te maken is er voor gekozen om gebruik te maken van driestanden schakelaars op de zender. Iedere schakelaar bedient een servo, die er voor zorgt dat er water in of uit de boot wordt gepompt. Daar er vier pompen in de boot zitten, ben je op deze manier dus maar vier kanalen kwijt. Een ander voordeel is, dat je aan de stand van de schakelaars goed het overzicht houdt wat je aan het doen bent. Welke pomp en op welke positie staat er water te halen of te lozen. Het ging nog niet allemaal zoals het zou moeten, maar dat was meer te wijten aan het feit dat de boot uitgerust is met “oud” Robbe stekkertjes. De pinnetjes heb je in verschillende diktes.

Wanneer er eenmaal een dikker pinnetje in je ontvanger heeft gezeten, kun je in het vervolg altijd last blijven houden met de dunnere stekkertjes. Maar ondanks deze probleempjes was de proefvaart geslaagd. Het probleem met de stekkertjes verhelpen, en de boot is klaar om ingezet te worden met een demo. Wordt vervolgd…………….
Voor meer foto’s klik hier.