VMBC het Anker

Varende modelbouw club uit Nieuwegein. Informatie over de club en haar activiteiten.

Headers VMBC het Anker

Zeilen

Informatie

De groep zeilers binnen onze vereniging wordt steeds groter. Regelmatig wordt er gezeild op de Nedereindseplas. Er worden afspraken gemaakt op de clubavonden, of er wordt even een belrondje gemaakt.
Er wordt niet met 1 bepaald type zeilboot gevaren. Er vaart een bonte verzameling aan boten binnen onze vereniging.

Eens per jaar organiseerd VMBC het Anker ook een ANSF zeilwedstrijd. Ook hier geldt niet dat u een bepaald type/klasse boot moet bezitten. Het heet een wedstrijd, maar meedoen en plezier hebben is belangrijker dan winnen.
Voor wanneer deze wedstrijd gepland staat moet u even de agenda raadplegen.
Wilt u meer informatie over het zeilen bij onze vereniging ? U kunt altijd met uw vragen terecht bij onze zeilende [bestuurs] leden.

Gerrit Heringa
Eekhoornakker 42
3994 EW Houten
030-6377005
06-37161775
 e-mail

Zeilen in het algemeen.

De wedstrijd jachten zijn in meerdere subklassen in te delen, waarbij de zogenaamde Marblehead-klasse veruit de populairste is. Dit is een model met een lengte van 1.27m en een masthoogte van iets meer dan 2 meter. Het zeiloppervlak, bestaande uit het grootzeil en de fok, mag niet groter dan 0.5 m2 zijn.

Een andere populaire klasse is de ‘1 meter klasse’ waarbij de romp niet langer dan 1 meter mag zijn.
Tot slot bestaat ook nog de niet officiële Naviga K-klasse en de Micro Magic (“instap”klasse, 0,5m voor het zeilen)
Een aantal enthousiastelingen in de buurt van Amsterdam hebben hun eigen zeilklasse opgericht. n.l de XL25-klasse. Door het succes van deze klasse hopen ze via internet nog meer zeilers te vinden zodat de vloot nog groter wordt.